Вести

Асфалтирање у Плавни и Сиколу

Настављени су радови на путној мрежи у месним заједницама у циљу стварања бољих услова за живот мештана. Радове на асфалтирању три деонице које су биле у веома лошем стању, у Месној заједници Сиколе, обишли су данас Мерлина Селенић, помоћница председника општине Неготин за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница и Драган Мијуцић, извршни директор ЈКП “Бадњево” за правно економске послове.
„У договору са Саветом Месне заједнице Сиколе, данас се овде асфалтирају три деонице у укупној дужини од 370 метара, а вредност радова је 2,4 милиона динара, На овај начин настављамо настављамо радове по месним заједницама које из свог буџета финансира локална самоуправа.“ – истакла је Мерлина Селенић.
У име Месне заједнице локалној самоуправи се захвалио Радосав Богдановић, одборник СО Неготин из Сикола.
„Имамо добру сарадњу са општином Неготин, све што смо тражили углавном смо и добили. Надам се да ћемо и у будућности овако успешно сарађивати и да ћемо добити још нешто за село да би имали боље услове, пре свега за млађе генерације. Асфалт много значи мештанима, јер су улице биле доста пропале и надамо се да ћемо у будућности успети да асфалтирамо и остале улице.“- изјавио је Богдановић.
Две деонице у укупној дужини од 1000 метара у МЗ Плавна пресвучене су асфалтом у првој половини августа. Реч је о деоницама у дужини од 420 метара, према одељењу Основне школе „Хајдук Вељко“ на Турији и 580 метара у реону Кмпалунг. Вредност радова је око 6,5 милиона динара и средства су као и за све месне заједнице обезбеђена из буџета локалне самоуправе. Планирано је да наредне године одређене деонице буду асфалтиране у друга два дела села.