Вести

АСФАЛТИРАЊЕ У ПРАХОВУ

У МЗ Прахово почела је реализација пројекта асфалтирања споредних улица који финансирају локална самоуправа, Еликсир Прахово и мештани добровољним прилозима.
Приликом обиласка радова Владимир Величковић, председник Привременог органа је изјавио да ће овај пројекат који је започет у овој години, због повољних временских прилика бити завршен у следећој години: “У сарадњи са Месном заједницом Прахово успели да дођемо до једног капиталног пројекта, да асфалтирамо 6 км споредних улица у којима никада није било асфалта. За ове радове у 2017. години из буџета локалне самоуправе успели смо да издвојимо 12 милиона динара, што ће покрити 1.200 метара, а у наредној години завршићемо преосталих 4.800 метара. Поред општине Неготин, финансијски ће овај пројекат помоћи и мештани својим прилозима, као и Еликсир Прахово. Прахово је једно од највећих села у нашој општини и реално потреба за овим радовима постоји, поготово што се ради о асфалту ван главне улице. У наредној години наставићемо и са асфалтирањем у осталим месним заједницама, јер је обавеза локалне самоуправе да свим грађанима обезбеди што боље услове за живот.“ рекао је Величковић.
У име МЗ Прахово локалној самоуправи се на помоћи захвалио Богдан Гугић, председник МЗ Прахово.
„Асфалтирање 6 километара споредних улица је историјски догађај за Прахово, јер се ради о улицама које никада нису биле асфалтиране. Нажалост мало смо закаснили са пројектом, па ћемо ове године успети да асфалтирамо шест улица, а остале ћемо завршити у 2018. години. Захвалио бих председнику Величковићу, на разумевању, али и Еликсир Прахову, које је такође помогло и самим мештанима који су прихватили иницијативу и својим прилозима помогли овај пројекат.“
Радове на асфалтирању споредних улица у МЗ Прахово изводи Предузеће „Страбаг“.