Вести

АСФАЛТИРАЊЕ У ВИДРОВЦУ И ДУШАНОВЦУ

Радови на пресвлачењу асфалтом у месним заједницама настављају се утврђеном динамиком. У Месној заједници Видровац, асфалтирана је улица која води од центра ка сеоској цркви, у дужини од 200 метара .

„ Данашњи радови пуно значе мештанима Видровца, зато што је то једна од деоница која се често користи ка цркви коју они врло поштују, и за свакодневни живот им је то веома битно.“ изјавио је Зоран Стојковић из Видровца.


Екипе Предузећа за путеве Зајечар „Штрабаг“ д.о.о. после ангажовања у Видровцу асфалтирали су и део прилазног пута ка државном путу IB 35 Неготин-Кладово, на коме су мештани Душановца уз помоћ локалне самоуправе уредили пропусте и тиме отклонили проблем који их је мучио дужи низ година.
„ Могу слободно да кажем да овим радовима решавамо вишедеценијски проблем. Узак прилаз путу је представљао велики проблем, и ми смо одлучили да проширимо овај део, да саобраћај може несметано да се одвија. Имали смо у пар наврата и саобраћајних незгода управо због тога. Надамо се да смо сада решили тај проблем.“ рекао је Љубиша Добрић, председник Савета МЗ Душановац.


Локална самоуправа ове радове спроводи у договору са месним заједницама, у којима је показана иницијатива да се уради што више пројеката, a који ће побољшати услове за живот.
„ Путарске екипе „Штрабага“ асфалтирале су у МЗ Видровац део локалног пута од цркве ка центру села у дужини од 200 метара. Вредност обављених радова износи 1.500.000 динара са ПДВ-ом. Радови на пресвлачењу асфалтом, настављени су и у Душановцу, где се ради прилаз ка магистралном путу дужине око 50 метара. Желим да похвалим рад месне заједнице зато што су прошле године у касну јесен успели да ураде пропуст на скретању са магистралног пута ка селу.“ изјавио је председник општине Неготин, Владимир Величковић. Вредност радова који се финансирају из буџета Општине Неготин у МЗ Душановац износи милион динара.