Вести

Бесплатан аутобуски приградски саобраћај у општини Неготин

Одборници СО Неготин усвојили су Одлуку о субвеционисању приградског превоза путника на територији општине Неготин и тиме омогућили свим грађанима бесплатан аутобуски превоз.

„Највише смо разматрали доношење овакве одлуке у оном делу колико општина Неготин има прихода од продаје карата за тај приградски превоз и дошли смо до закључка да је то сума која не би много оштетила буџет, нити пуни буџет. Знамо да су ту погођене социјално најугроженије групе, ту највише спадају труднице, породиље, инвалиди, деца, примаоци социјалне помоћи у области социјалне заштите, пензионери и људи који немају никакав другачији и адекватан превоз, а морају да користе приградски превоз. Пошто су суме које се приходују од тих група људи врло скромне, сматрали смо да је ипак боље укинути тотално наплату тих карата, а наравно аутопревозници су у могућности да уведу комерцијалне линије, ако сматрају да им се оне исплате. Сматрам да овом одлуком не губимо много, а сви ти људи њоме добијају пуно. Одлука је донета једногласно и њоме нису оштећени ни аутопревозници, ни локална самоуправа, само су на добитку грађани, а сматрам, да смо ми овде у интересу грађана.““ изјавио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
У буџету општине Неготин за приградски и школски превоз ове године планирано је 38.249.000 динара. За линијски саобраћај који је од виталног значаја за мештане крајинских села ове године ће се утрошити 32.275.000 динара. За првих пет месеци на име продатих карата планирани износ за приградски превоз умањен је само за 552.523 динара што на годишњем нивоу износи око милион динара.