Вести

БРНАБИЋ, ВУЈОВИЋ И КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ ОБИШЛЕ СУ БРАЧНИ ПАР ИЗ ЧУБРЕ

Ана Брнабић, Ирена Вујовић и Дарија Кисић Тепавчевић у склопу данашње посете Борском округу обишле су и млади брачни пар Лалић из села Чубра, у близини Неготина. Овај млади пар је одлучио да се врати на село и покрене сопствени бизнис за рециклажу отпадних сировина.
Ана Брнабић је истакла да је њена жеља била да разговара посебно са младима и предузетницима у Борском округу, јер, пре свега, жели са њима да сумира резултате, али и да чује шта још можемо да урадимо ккао бисмо задржали младе у Борском округу.
„Много тога смо урадили, а најбољи показатељ су никада више изграђених путева и аутоп-утева, плате и пензије које су данас више него икада раније, сјајни економски резултати државе. Да бисмо наставили да развијамо Србију морамо да радимо сви заједно, јер само заједно можемо све“, рекла је Брнабић.
Ирена Вујовић је напоменула да је велика част упознати Милана и његову породицу. „Они су одабрали да се баве послом будућности, а то је рециклажа отпада. Поред тога што ће моћи да издржавају своју децу, да прошире и имање и породицу, они су ти који имају јако битну улогу у нашем друштву. То је очување животне средине. Србија ће градити осам регионалних центара, издвајамо велика средства за очување животне средине, и то је један од начина како се Србија развија и иде напред“, поручила је Вујовић.
Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да су Милан и његова супруга млади људи који су прави пример да се Србија развија не само у урбаним срединама, већ да мислимо и на село. Они су се вратили на село, јер су од државе добили средства за куповину куће, јер је држава препознала важност подршке младим брачим паровима. Кисић Тепавчевић подсетила је и на подршку државе у смислу доношења мера за очување наталитета, издвајање великих средстава како за прво, али и за свако наредно дете.
Милан Лалић је рекао да када су он и супруга размишљали где би могли да стварају будућност, одлучили су се да то буде у селу Чубра. „Данас многи гледају да побегну у градове, а нису ни свесни колико благо село пружа. Нарочито данас, када држава даје велика средства, како за покретање бизниса, тако и за куповину домаћинства, али и за рађање деце. То је оно што смо сви чекали, али сада, захваљујући политици председника Вучића, коначно смо и дочекали, да наша Србија брине једнако о свима нама“, закључио је Лалић.