Вести

Чишћење канала у МЗ Рајац

Јован Миловановић са својим сарадницима је обишао радове у МЗ Рајац где је у току чишћење канала за отпадне воде који је веома важан за ово село.

Општина Неготин је у овој месној заједници адаптирала просторије и најављена је санација крова на Дому културе. Вредност радова на атарским путевима износила је 252.000 динара. У току су радови на огради око школске зграде вредности 1.015.350 динара.СО Неготин је усвојила План детаљне регулације за комплекс пивница у Рајцу, започета су геолошка снимања саобраћајница унутар комплекса и спроведена јавна набавка за израду Пројекта реконструкције пивничког комплекса. Ускоро ће бити завршен и Пројекат водоводне и канализационе мреже који Завод за заштиту споменика културе из Београда приводи крају. Ове године је завршен и Пројекат реконструкције локалног пута у дужини од 2 км који води до пивница. Завршен је и Пројекат реконструкције пивнице месне заједнице у износу од 4.200.000 динара. У оквиру пројекта „Лични ставови- заједничке одлуке“ завршен је Конкурс за идејно решење Туристичко- информативног центра.

Рајчани су информисани о ономе што је урађено и планираним радовима. Релација пута Мокрање – Рајац биће ускоро пресвучена асфалтом и тиме туристичу понуду овог дела општине учинити доступнијом заинтересованим туристима, што ће се одразити на буџете породица које се баве виноградарством и сеоским туризмом.