Вести

ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Поводом Светског дана цивилне заштите. Општина Неготин и Одељење за ванредне ситуације,организовали су свечаност са циљем подизања нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко технолошких и других несрећа и опасности.

После поздравног говора у коме је Јован Миловановић, председник Општине Неготин и командант Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, посебно истакао улогу и значај ангажовања цивилне заштите у прошлогодишњем поплавном таласу, који је у три наврата задесио неготинску општину , захвалио свима који су помогли у одбрани и отклањању последица поплава на територији општине Неготин.

Захвалнице су уручене колективима и појединцима за изузетан допринос у акцији одбране од поплава 2014. Године. Руководилац Цивилне заштите Одељења за ванредне ситуације у Бору, Зоран Траиловић, уручио је у име помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије Предрага Марића, Захвалницу Јовану Миловановићу председнику Општине Неготин, за учешће у акцијама заштите, спасавања и унапређења цивилне заштите.