Вести

ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „ЗАЈЕДНО ЗА МЛАДЕ- ПРОФ. ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ“ НЕГОТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

На иницијативу народних посланика Сање Лакић и Младена Бошковића Народној библиотеци „Доситеј Новаковић“ Фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ поклонила је 350 књига.
„Ово је прва акција Фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ у Неготину. Посетили смо Народну библиотеку са донацијом око 350 књига. У акцији је учествовало десетак разнородних организација и фондација. Верујем да ћемо ускоро организовати нове активности. Велики одзив је био младих људи за ову акцију, пошто је мисија наше фондације да улажемо у знање и образовање младих људи. Првобитна акција је била намењена за децу у Далмацији али на иницијативу народних посланика Сање Лакић и Младена Бошковића одлучили смо да део књига уручимо овде у Неготину.“ истакао је Немања Јовановић, директор Фондације „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“.
Народни посланици Сања Лакић, Лав Пајкић и Младен Бошкковић су у претходних пар недеља организовали неколико хуманитарних акција у општини Неготин.
„Пре свега неколико недеља смо били овде заједно у Неготину са колегом Бошкловићем. Имали смо неколико акција и данас смо овде због донације неготинској библиотеци од неколико стотина књига различиих наслова. Ово су само први кораци зато што желимо да наставимо различите пројекте у Неготинској Крајини и источној Србији. Ово је наставак једне велике акције која је била намењена деци у Далмацији али показали смо да су нам једнако важна и деца која живе у Неготину као и сва деца која живе у Далмацији. Радујем се овим активностима и очекујем да ће нам наредни дани донети низ успешних пројеката.“ истакла је народна посланица Сања Лакић.
Младен Бошковић, народни посланик захвалио се Фондацији „Заједно за младе- проф. Др Даница Грујичић“ и колегиници Сањи Лакић и изразио наду да ћесе у будућности реализовати још оваквих акција у општини Неготин.
„Веома ми је драго да могу да помогнем мом граду у сваком смислу, па и неготинској библиотеци тако и Дому „Станко Пауновић“ и грађанима којима је потребна помоћ преко Центра за социјални рад.“ нагласио је посланик Бошковић Милорад Грбовић, директор Народне библиотеке захвалио посланицима Лакић и Бошковић, и Немањи Јовановићу, директору фондације на донацији која ће значајно обогатити књижни фонд ове институције.