Вести

ЕЛИКСИР ДОНИРАО 30.000 ЕВРА ЗА ИЗГРАДЊУ ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ПСЕ ЛУТАЛИЦЕ

Општина Неготин је са Компанијом „Еликсир Група“ данас потписала уговор о донацији, у вредности од 30.000 евра, за извођење радова на изградњи прихватилишта, с обзиром да је локална самоуправа четири милиона динара издвојила за набаку маптеријала за реализацију прве фазе изградње прихватилишта. На потписивању уговора, председник општине Неготин Владимир Величковић је изразио захвалност на данашњој донацији и свим досадашњим настојањима ове компаније у стварању бољег амбијента за живот грађана Неготина и Крајине.

- Још једном је наш партнер и пријатељ у решавању оваквих и сличних проблема „Еликсир“ пружио руку, у виду донације од 30.000 евра,што је око 3,6 милиона динара. Ми ћемо сада спровести јавну набавку за извођача радова на комплексу прихватилишта за напуштене псе. Општина Неготин је издвојила четири милиона динара за набавку материјала која је већ реализована, и сада следи набавка за одабир извођача и почетак радова на прављењу штенаре од 60 боксова у првој фази, са контејнерским смештајем за раднике службе ЗОО хигијене ЈКП „Бадњево“ и портирницом, чиме ће прихватлиште моћи да буде активно. Очекујемо да до краја године завршимо све радове и да најкасније од првог јанура ЗОО хигијена крене са уклањањем напуштених паса са улица и решавање овог проблема. Сви знате која ће бити функција прихватилишта док не прерасте у азил, јер смо због средстава били приморани да са радове спроводимо фазно, али ћемо уклањањем паса са улице решити и безбедност, стерилизацију, чиповање, вакцинацију. После тога ћемо кренути у контролу и спровођење свих мера, и мера кажњавања неодговорних власника, што не волим и нисам заговорник казни, али у овом делу мораћемо да се позабавимо како уклањањем напуштених паса, тако и санкционисањем неодговорних власника што ће дати пун резултат.- поручио је Величковић.

„ Добро на добробит за све, за раднике, за партнере, за локалну заједницу и за државу“ мото је ове компаније која је само у овој години подржала рад многих удружења, клубова, реализацију многих догађаја, набавку уџбеника за прваке, у вредности до 22 милиона динара.

- „Испред Компаније „Еликсир“ и своје лично име желим да изразим задовољство што смо на прагу да решимо један велики друштвени проблем, а то је проблем паса луталица. Када кажем моје лично задовољство, мислим на то да сам као представник пређашње власти, имали покушај да тај проблем решимо. То је било на не баш адекватан начин, зато што је зграда почела да се гради на пољопривредном земљишту и то није успело. И зато је моје задовољство веће, овим чином, потписивањем ове донације, ми ћемо дефинитивно да решимо овај проблем. Породична компанија „Еликсир“ ове године је донирала 22 милиона динара за разне потребе Неготина, удружења, спортских клубова и решавање разних проблема. Ово је крај календарске године и баш ми је задовољство да је то урађено на овај начин. Ми ћемо вероватно да учествујемо и у другој фази решавања проблема паса луталица. Ово је једна од многих инвестиција које се планирају у наредних пет година: енергана на отпад, фабрика фосфорне киселине, фабрика суперфосфорне кисленине и фабрика за производњу течних ђубрива, крафт зона и реконструкција Луке Пррахово. Са тим инвестицијама имаћемо нова радна места на добробит целе наше заједнице.- изјавио је Бранко Марковић, заменик директора за корпоративне послове Компаније Еликсир Прахово.

 

Izvor: MB portal