Вести

Инфраструктурни радови на територији општине Неготин

Општина Неготин је од почетка године,у санацију атарских путева у тридесет месних заједница, уложила преко 8.600.000 динара.

Потписивањем уговора из Министарства пољопривреде и заштите животне средине за уређење атарских путева, општина ће добити 5.435.000 динара.

“Расподелом средстава у буџету покушавамо да нађемо праву меру између потреба грађана који живе на селу и у граду. Мештани месних заједница тражили су да виде удео у порезу који плаћају и да се на тај начин види колико доприносе порезу, а да на основу тога остваре и вид захтева по питању решавања њихових инфраструктурних проблема. Са Министарством пољопривреде склопили смо уговор о реконструкцији атарских путева у четири месне заједнице Браћевац, Дупљане, Чубра и Вратна, а износ средстава је близу 16,5 милиона динара, што је двоструко више у односу на прошлу годину, док је 2013. године тај износ био око 13 милиона. То је знатно повећање и омогућиће нам да извршимо већи обим реконструкције путева након прошлогодишњих поплава. Све радове ћемо завршити током ове године, Јесте да је јул месец, али ћемо се потрудити да што пре спроведемо поступак нађемо извођача који ће да обави овај посао” истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

Укупна вредност пројекта уређења атарских путева у поменутим селима у дужини од 16.400 метара квадратних износи 16 445 676 динара, што значи да ће за ове намене из општинског буџета бити обезбеђено 11 010.676 динара. У изјави за медије Јован Миловановић, председник Општине Неготин је нагласио да се завршавају радови на реконструкцији улице Стојанке Радосављевић у Неготину. Постављена је нова водоводна и канализациона мрежа, кишна и атмосферска канализација, ивичњаци и тротоари, као и два слоја асфалта у дужини 190 метара. 

„Радове на реконструкцији улице Стојанке Радосављевић финансирале су општине Неготин и Министарство привреде у износу пола-пола, а укупна вредност износи око 25 милиона динара. Током извођења радова појавили су се проблеми са инсталацијама испод улице што је довело до продужења радова. Неки обим је био оправдан од стране надзора, а други део анализираћемо након завршетка свих радова и видећемо да ли треба да спроведемо неке одредбе уговора у смислу кашњења, које су дефинисане уговорним обавезама и Законом о јавним набавкама” рекао је Миловановић.

Намере је да наредне године почне и реконструкција улице Стефаније Михајловић, која је у наставку улице Стојанке Радосављевић.