Вести

ИНВЕСТИЦИЈЕ У МУЗЕЈУ КРАЈИНА

Владимир Величковић, председник Општине Неготин приликом данашње посете Музеју Крајина, поводом заврпетка реализације пројекта замене котларнице за грејање Управне зграде Музеја Крајине, захвалио се на подршци Министарству за заштиту животне средине које је за решавање проблема загревања овог простора издвојило 1.300.000 хиљада динара.
„Једна од инвестиција у Музеју Крајина реализована је постављањем котла који ће моћи да користи три врсте енергената (електричну енергију, пелет и дрва). Вредност инвестиције износи 1.922.256, 1.300.000 динара су средства министарства и 622.256 динара је учешће локалне самоуправе. У оквиру пројекта „Да нас прати добар глас 2“ којим смо аплицирали на овогодишњи конкурс „Градови у фокусу“ Министарства културе и информисања Републике Србије, у току је реализација инвестиција у две институције културе, Дому културе где је постављен светларник и при крају је санација тоалета и Музеју Крајине, у питању је замена столарије на Управној згради која ће бити приведена крају у октобра, укупне вредности од 7.307.528,80 динара, са учешћем министарства пет милиона и локалне самоуправе 2.307.528,80 динара. Наша намера је да наставимо са реализацијом пројеката који унапређују институције културе и чувају наше културно наслеђе“ истакао је данас у Музеју Крајина, Владимир Величковић, председник Општине Неготин и најавио да ће у наредном периоду локална самоуправа радити на отклањању проблема у објекту који се налази у дворишту родне куће Стевана Мокрањца а коме је имајући у виду да се налази у лошем стању, неопходна санацијa. Овај објекат користе радници Дома културе и Музеја Крајине.
Величковић је истакао неопходност улагања у Археолошки локалитет „Врело“ Шаркамен, у циљу стварања бољих услова за рад археолозима и конзерваторима на терену, обезбеђењем стабилне електричне мреже и уређењем пута од села Шаркамен до самог налазишта, чиме ће се омогућити лакши прилаз и подићи атрактивност локалитету који представља један од највећих потенцијала из области културног наслеђа и туризма.