Вести

Караван „Дух младости“ посвећен дуалном образовању у Неготину

У центру града окупљене Неготинце прво су поздравили представници Привредне коморе Зајечар и организације „Spirit of Youth“ која уз подршку Министарства просвете и научног развоја и Министарства омладине и спорта, потписује организацију овог догађаја. Манифестацију, која за циљ има промоцију дуалног образовања а коју је подржала и Општина Неготин, отворио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
„Знање је основни покретач развоја а савремено друштво се темељи на појединцима са предузетничким идејама и духом. Дуално образовање ствара управо предузетнички начин размишљања што ће младима повећати шансе да по завршетку школе покрену нова радна места. Нови модел образовања који ће оспособити нашу децу у непосредној производњи од ове школске године, у нашој општини спроводи се у Пољопривредној школи Буково. Ученици који су уписали смер: пољопривредни техничар, образовно наставни процес, дуално образовање, обављаће у предузећима Еликсир, НТС Фоод, Винарији, пекари и млекари Матаљ и другим са којима је Пољопривредна школа успоставила сарадњу. Ово је само почетак и искрено се надам да ћемо успети у наредним годинама да у овај вид образовања укључимо још нека предузећа и школе јер образовани млади људи нас чине бољим и напреднијим.
Од септембра127 школа је почело наставу по дуалном моделу образовања а уведено је 19 нових профила, док је 43 профила са елементима дуалности усклађено са тржиштем рада уведено у још78 школа у земљи.
У оквиру каравана представила се Пољопривредна школа Буково а наши суграђани су се учествовали и у такмичењу згибова које се организује широм земље.