Вести

Нова столарија на Дому културе у Речкој након 30 година

У Месној заједници Речка замењена је столарија на Дому куктуре. Реч је о инвестицији коју је у договору са Саветом МЗ ,у износу од 600.000 динара, финансирала локална самоуправа.

„Ови радови на Дому културе значе пуно и нама као месној заједници, али и свим мештанима Речке, с обзиром да је столарија већ била дотрајала и да није мењана више од 30 година. Дом културе је зграда која краси свако село и која има своју функцију. У њој поред организовања разних прослава и весеља, вежбају и припремају се за своје наступе и чланови културно-уметничког друштва, у клубу који је такође уређен окупљају се фудбалери после утакмица, тако да је објекат у функцији током целе године. Дугујемо захвалност општини што нам је изашла у сусрет у издвојила средства за ове радове. Нова столарија ће дати потпуно нови изглед Дому културе, а надамо се да ћемо у наредном периоду, такође уз помоћ локалне самоуправе, успети да средимо и фасаду која је такође у појединим деловима у лошем стању, као и унутрашњост самог објекта” – каже Горан Јанковић, потпредседник савета МЗ Речка.

У МЗ Речка у претходном периоду уређени су клуб у склопу Дома културе и сеоска амбуланта и саниран кров на просторији месне заједнице. Ово су радови које локална самоуправа у оквиру програма развоја месних заједница спроводи у свих 38 села Неготинске Крајине.