Вести

НОВИ КРОВ НА ЗГРАДИ ДОМА КУЛТУРЕ У ЈАБУКОВЦУ

Локална самоуправа свакодневно ради на стварању бољих услова за живот житеља на целој територији општине Неготин. У склопу планираних радова, после замене комплетне столарије урађена је и реконструкција крова на згради Дома културе у МЗ Јабуковац. Мерлина Селенић, заменик председника Општине Неготин обишла је ову месну заједницу и са члановима Савета уверила се у квалитет обављених радова.

Ова значајна инвестиција, у вредности од 3.590.378,40 динара са ПДВ-ом, финансирана је из буџета Општине Неготин. Извођач СЗТР „Гиле“ из Младеновца, радове на санацији крова обавио је у предвиђеном року.

Зграда Дома културе у Јабуковцу саграђена је педесетих година прошлог века. До ове године, када је замењена комплетна столарија , изведени су били само мањи радови на уређењу мокрог чвора. Санацијом крова решен је највећи проблем, прокишњавање. Иначе овај простор у Јабуковцу мештани, чланови КУД „Флоричика“, Добровољног ватрогасног друштва Јабуковац и пензионери користе за организацију више догађаја, Сусрета села, дочека Нове године и разних весеља.