Вести

Обилазак радова у МЗ Буковче

У посети МЗ Буковче Локална самоуправа је прошле године у Месну заједницу Буковче уложила око пет милиона динара. За радове на тераси Дома културе у Буковчу из општинског буџета је издвојено 483.295 динара, санацију атарских путева 335.400, насипавање и тампонирање улица у селу 400.000, набавку монтажних спортских кабина за фудбалски терен 393.500. Уплата по блокади рачуна износила је 3.500.000 динара. Председник Јован Миловановић, повереник СНС Неготин приликом обиласка села је изјавио:

„ У сарадњи са члановима Савета села дефинисали смо послове које смо и урадили у претходном периоду. Започети су радови на санацији процурења на згради Дома културе које је угрожавало овај објекат, реч је о лимарским радовима на тераси. У току ове године наставићемо радове на Дому културе, видите да је у лошем стању и морамо да га доведемо на простојан ниво. Радови су изведени и на спортској инфраструктури, атарским путевима, тампониране су улице које су биле у најлошијем стању. Наставићемо добру радњу са Саветом месне заједнице како би решили проблеме које ова МЗ има а они су изражени у водоснабдевању и много пута сам то поновио, стање путне инфраструктуре и улица у самом селу. Оно што нас је омело да се радови изведу у већем обиму јесте блокада рачуна месне заједнице на основу судског процеса који је био покренут раније тако да смо морали да издвојимо 3,5 милиона динара да одблокирамо рачун. Жао ми је што смо толики износ морали да издвојимо за ту намену али би рачун остао у блокади и били би онемогућени да даље нормално функционишемо и финансирамо будуће радове"

О радовима у Месној заједници Буковче, Воја Балансековић, председник Савета МЗ Буковче је похвалио сарадњу са општинским руководством:

„Ови радови су веома значајни за наше село, зато што до сада нисмо могли ништа да урадимо, били смо у блокади до октобра. С обзиром да је био и крај године започели смо посао реновирања Дома културе, опшивање терасе,урадили смо тампонирање скоро свих улица у селу, атарске путеве. Најбитније нам је водоснабдевање. Још од осамдесетих година имамо пројекте, урађена су два пројекта и уложене су велике паре, око 35.000 евра, то је пропало. Сада покушавамо да нађемо те пројекте да бисмо кренули са радом. Мислимо да би за нас било најбоље да воду добијемо из Неготина.“

Месна заједница Буковче има око 1400 становника од којих се половина налази на привременом раду у иностранству.