Вести

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данашњој седници Општинског већа којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, већници су разматрали и усвојили предлоге решења о давању сагласности на програме рада са финансијским плановима Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива Неготин, Музеја Крајине и Туристичке организације општине Неготин. Утврђен је и предлог одлуке о додељивању искључивог права Јавном предузећу за комуналне услуге „Бадњево“ Неготин на обављање делатности пружања услуга у 2022. години, као и предлози решења о избору чланова комисија за односе за верским заједницама, сарадњу са суседним земљама, међународним асоцијацијама локалних власти и радницима на привременом раду у иностранству, за заштиту животне средине, за омладину и спорт и физичку културу и за развој месних заједница СО Неготин.
На дневном реду данашње седнице Општинског већа били су и предлози решења о престанку мандата и именовању Управног одбора Предшколске установе „Пчелица“, именовању чланова школских одбора Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ Буково, Неготинске гимназије, ОШ „Бранко Радичевић“, „Момчило Ранковић“, „Стеван Мокрањац“ Кобишница, „Вук Караџић“, Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ и Техничке школе.
Већници су усвојили Закључак о спровођењу јавне расправе о нацрту Одлуке о усвајању Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња у општини Неготин, за период 2022-2024. године. Јавна расправа о нацрту одлуке спровешће се у периоду од 23. децембра до 10. јануара, а отворени састанак ће бити одржан у Великој сали СО Неготин, 5. јануара у 10 часова. Данас су усвојени и закључци о издвајању средстава у износу од 500.000 и 696.500 динара, Црквеној општини Милошево у циљу куповине грађевинског материјала за завршетак покривачких радова на Храму Светог Василија Острошког у Милошеву и реновирању кровног покривача на Манастиру Короглаш у Милошеву.


Izvor:negotin.rs