Вести

ОДРЖАНА ОСМА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће општине Неготин је на данашњој седници којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрало више предлога одлука, правилника и решења из домена свог рада.
Данас је усвојен Правилник о изменама и допунама правилника о финасирању програма којима се остварује општи интерес у области спорта на територији општине Неготин, као и текст Јавног позива спортским организацијама и другим правим лицима у области спорта, за финасирање програма из буџета Општине Неготин у 2022. години да доставе предлоге годишњих програма у области спорта за ову годину. Данас је утврђен и предлог Одлуке о усвајању Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња у општини Неготин за период од 2022. до 2024. године. Локални акциони план за социјално укључивање Рома и Ромкиња у општини Неготин за период од 2022. до 2024. године дефинише правце деловања Општине Неготин у области социјалног укључивања Рома и Ромкиња, као и конкретне мере и активности којима се настоји побољшати садашњи положај припадника ромске заједнице, уз јасне механизме помоћу којих се може пратити остваривање дефинисаних циљева. Он представља део напора које локална заједница чини током низа година са основним циљем смањења јаза који постоји између Рома/киња и осталих припадника/ца локалне заједнице.
На дневном реду данашње седнице били су и предлози решења о измени решења о именовању чланова Управног одбора Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, допуни решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе, престанку мандата председнику и члановима и образовању Жалбене комисије општине Неготин.


Izvor:negotin.rs