Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА

На данас одржаној седници Организационог одбора „Мокрањчевих дана“, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, са представницима општинских и републичких институција прецизирани су задаци које је неопходно урадити у циљу што боље организације 55. фестивала посвећеног најпознатијем српском композитору, Стевану Стојановићу Мокрањцу.
Председник Величковић је истакао да су припреме за фестивал у завршној фази и да се нада да ћемо, уз поштовање прописаних свих епидемијских мера, успешно реализовати најважнији културни догађај који се организује у нашој општини.
„Све институције које деценијама пружају свој допринос у организацији фестивала, ОУ Неготин, ЈКП Бадњево, ХЕ „Ђердап 2“, ЗЦ Неготин, Полицијска управа Неготин, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, Музеј Крајине, Историјски архив Неготин, Туристичка организација Неготин, МЗ Мокрање и КУД „Мокрањац“ и ове године спремно ће учествовати у припремним активностима и организацији фестивала који ће, након једногодишње паузе због пандемије корона вируса, ове године бити организован од 11. до 17. септембра.“ рекао је председник Величковић и додао да ће сви актери укључени у припреме будно пратити ситуацију изазвану короном, и да ће на све промене реаговати на одговарајући начин.
Према речима Јованке Стефановић-Станојевић, директора неготинског Дома културе, организатора свечаности фестивал ће, у периоду од 11. до 17. септембра, без сметњи славити наш традиционални музички празник, по коме се Неготин и препознаје у културним круговима. Брига о здрављу у време још увек свеприсутне короне је приоритет, али је и потреба људи за културним садржајима веома изражена. Због тога ће програм бити значајно сведен и усклађен са епидемијским приликама.

Izvor:negotin.rs