Вести

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

На данас одржаној трећој седници локалног парламента, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, усвојено је 25 одлука и решења. Данашњој седници присуствовали су, поред 42 одборника и Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника и чланови Општинског већа.

Одборници су, усвојили Предлог о промени Пословника СО Неготин који се односи на потребу за смањењем броја чланова Општинске изборне комисије у сразмери с бројем становника у општини Неготин. Усвојена је Одлука о додељивању искључивог права Јавном предузећу за комуналне услуге „Бадњево“ Неготин на обављање делатности пружања услуга у 2022. години. Данас су усвојена решења о избору чланова комисија за односе за верским заједницама, сарадњу са суседним земљама, међународним асоцијацијама локалних власти и радницима на привременом раду у иностранству, за заштиту животне средине, за омладину и спорт и физичку културу и за развој месних заједница СО Неготин.

На данашњој седници усвојена су решења о давању сагласности на програме рада са финансијским плановима за 2022. годину Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива Неготин, Музеја Крајине, Туристичке организације општине Неготин и Центра за социјални рад Неготин.

На дневном реду данашње седнице била су решења о престанку мандата и именовању Управног одбора Предшколске установе „Пчелица“, именовању чланова школских одбора Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ Буково, Неготинске гимназије, ОШ „Бранко Радичевић“, „Момчило Ранковић“, „Стеван Мокрањац“ Кобишница, „Вук Караџић“, Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ и Техничке школе.

Одборници локалног парламента усвојили су решења о измени решења о именовању председника и чланова Изборне комисије општине Неготин у сталном саставу и њихових заменика и именовању стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају на територији општине Неготин.

 

Izvor: negotin.rs