Вести

ОПШТИНА НЕГОТИН СТИПЕНДИРАЋЕ 31 УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА

Свечано уручење уговора студентима и ученицима средњих школа, овогодишњим стипендистима Општине Неготин приређено је данас у скупшптинској сали. Уговоре је уручио Владимир Величковић, председник Општине Неготин. У буџету општине Неготин за школску 2020/2021. годину за стипендирање студената и ученика опредељено је 2.500.000 динара. За школску 2020/2021. годину у општини Неготин додељене су три стипендије студентима високошколских установа који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог степена чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и 28 стипендија ученицима средњих школа чије се школовање финансира из буџета Републике Србије.
„Гледамо да уложимо у младе, па смо средства за ове намене у односу на прошлу годину са два милиона повећали на 2,5 милиона динара. Ако гледамо реално, сматрам да је то мало, али ако посматрамо број ученика који добијају стипендију, а ове године их је 31, види се да тај број расте. Оно што је најбитније у свему је наша захвалност пре свега родитељима, просветним радницима и овој деци која желе да надограђују себе, да постану добри људи и стручњаци у позиву за који се школују. Циљ је да се врате и своје професионалне каријере наставе овде, а ми ћемо настојати да им обезбедимо услове.“ изјавио Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
Утврђени износи стипендија које се исплаћују у десет месечних рата су 7.000 динара месечно за студенте и 4.000 динара месечно за ученике средњих школа.