Вести

ОСТВАРЕНА ЈЕ ВЕЛИКА ПОБЕДА

На одржаним ванредним локалним изборима у општини Неготин, убедљиву победу остварила је коалиција „Александар Вучић-Српска напредна странка-Социјалистичка партија Србије-Ивица Дачић“. Наша листа је освојила подршку 71,03 процента бирача који су изашли на гласање. Обраћајући се присутнима испред просторија странке, Лука Петровић,члан Председништва Српске напредне странке честитао је и захвалио свима на уложеном труду, раду и одрицању током предизборне кампање и додао:
„Честитам на јасној, недвосмисленој подршци политици коју спроводи наш Председник Александар Вучић. Захваљујем се и нашем коалиционом партнеру на фер и коректној подршци. Захвалио бих се и осталим странкама на резултатима које су остварили. Ово је велика победа, никада у Неготину нисмо имали овакав резултат. Сада имате још већу одговорност према људима који су нас подржали и молим вас да и наредне четири године будете још вреднији, марљивији, и имаћете подршку и председника Републике, Владе Републике Србије. На вама је да заједно са свим грађанима општине Неготин, радите за ову општину и надам се да ће у наредне четири године, овај део Источне Србије, Неготин, да заблиста како је и заслужио.“ истакао је Петровић.
У општини Неготин је од 39.417 укупно уписаних бирача јуче на биралишта изашло 14.879. Политику коалиције „Александар Вучић-Српска напредна странка-Социјалистичка партија Србије-Ивица Дачић“ подржало је 10.569 грађана, 71,03 %.
„Преко 70 % људи који су изашли на изборе недвосмислено је рекло да подржава политику Председника Србије, политику Владе Србије, политику наше коалиције и ово је више него снажан знак и Влади у Београду да се много више пажње обрати на овај крај државе, да се овде много више улаже, да се овде учини све што је могуће, да се људи задрже и да се они који су отишли полако почну да враћају. Ми смо показали да смо најозбиљнија коалиција на челу са нашом Српском напредном странком, уз коалиционог партнера, да нам грађани верују а на нама је да то поверење оправдамо, ни на један други начин него резултатима. Пред нама су још многе битке и изазови. Садашњи и будући председниче општине, колико је радно место Неготин, толико је и Београд, да се покуца на свака врата, да се на сваком месту затражи подршка и помоћ а врата се отварају овим јаким изборним резултатом. Честитам свима на бриљантној изборној победи.“ изјавио је Никола Селаковић, члан Председништва Српске напредне странке и Генерални секретар Председника Републике Србије.
Желимо да наш град и наша општина остваре напредак и у томе смо добили велику подршку наших грађана, истакао је Владимир Величковић, први на листи коалиције „Александар Вучић-Српска напредна странка-Социјалистичка партија Србије-Ивица Дачић и будући председник општине“.
„Нама остаје само да засучемо рукаве и да радимо. Највећа победа је што смо се ујединили да бисмо нешто урадили за наше грађане и нашу општину. Овде има поштених и вредних људи, живимо у једном од најлепших крајева земље који заслужује да напредује. Желимо бржи, јачи и бољи Неготин уз све вас и људе који разумеју жељу да будемо део брже, јаче и боље Србије. Хвала свима који су допринели нашој победи и указали нам поверење.“ изјавио Је Величковић.
Освојивши поверење 71.03 процента грађана нашу коалицију ће у будућем локалном парламенту представљати 36 одборника.