Вести

Осуда напада на Богдана Гугића, заменика председника Општине

На данашњој конференцији за новинаре сазваној поводом физичког напада на Богдана Гугића, заменика председника Општине Неготин, који се десио синоћ око 22 часа, Владимир Величковић, повереник СНС Неготин и председник Општине Неготин је изјавио да су две маскиране особе мучки с леђа, напали Богдана Гугића бејзбол палицама и нанели му повреде на руци и нози.
„Само захваљујући Богдановој хитрој реакцији успео је да избегне веће повређивање јер је рукама заштитио главу од удараца. Сумњамо да је овај напад последица прљаве кампање која се води против нас већ дуже време на друштвеним мрежама, од стране Народне странке Вука Јеремића и пар особа, чланова његове странке са локала, предвођени њиховим кандидатом за председника општине на предстојећим локалним изборима Крстом Станковић-Њењуловић. Служећи се блаћењем, снимањем, писањем увредљивих речи на зградама, клупама, споменицима, фудбалским игралиштима, и искривљеним коментарисањем, подметањем лажних афера, и измишљених прича, створили су атмосферу линча, све у циљу остваривања бољег резултата на предстојећим изборима.“ рекао је Владимир Величковић, повереник СНС Неготин и председник Општине Неготин. Јуче се догодио још један инцидент, али у у селу Уровица када је нападнут члан Српске напредне странке Ђорђе Митуловић, кога је приликом напада Љ.К. кандидат за одборника са Изборне листе „Крста Станковић-Њењуловић- Народна странка“, ударио више пута шаком у лице. Љ.К. је лишен слободе и биће задржан у притвору због насилничког понашања.
„Желим да истакнем да до сада нисмо желели да одговарамо на разне објаве на мрежама јер ми смо озбиљна и одговорна странка. Желимо да позитивном кампањом, уз представљање онога што смо до сада урадили и нашег плана за развој општине, покажемо грађанима зашто треба да нам поклоне своје поверење у недељу 17. октобра. Али после синоћњег напада морамо да реагујемо и позовемо надлежне органе да пронађу нападаче и приведу их правди. Овим путем желим још да поручим, да никада нећемо да нападамо слабије од себе, али да ћемо итекако знати да одбранимо наше људе. Обећавам да је ово последњи инцидент који се десио према нашим људима. Од јутрос сам добио много порука и позива и од људи који нису симпатизери наше странке, где су нам дали пуну подршку и осудили ове криминалне чинове. Ми напредњаци, заједно са коалиционим партнером Социјалистичком партијом Србије, још смо одлучнији да истрајемо у нашој борби за бољи Неготин. И кад су били најјачи, ми се нисмо плашили, нити повлачили, ни када су крали и отимали по Србији. Ово нам даје додатну снагу да се боримо за Србију и Неготин.“ истакао је Величковић. На питање новинара како се осећа после напада Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин је изјавио:
„Мало ми је тешко, психички се лоше осећам, Мислим да ово не води ничему. Ја политику сматрам другачије. Сматрам да не треба да се води на такав начин. Највише напада је, у последњих пет, шест месеци, било на мене и на моју породицу. Сматрам да се политика тако не води. Ја не могу да схватим да је у неком човеку толико мржње, љубоморе, освете и свега што најгоре може да постоји у човеку. Не желим ништа лоше да чекам о њему. Ја сам одрастао са њим, 53 године смо били нераздвојни и најбољи другови, и ако би нешто лоше рекао о њему онда би укаљао свој образ и своју младост. Сви људи који нормално размишљају знају да је он радио 30 година у државној безбедности и да, ако сам нешто лоше учинио или украо, он је имао инструменте да ради на кажњавању. Ја бих највише волео да није умешан и да не стоји иза напада на мене.“ рекао је Гугић и додао да од надлежних органа очекује да пронађу починиоце и налогодавце напада.
Милан Уруковић, председник ОО СПС Неготин, коалициони партнер на локалним изборима 17. октобра је изјавио : „Грађани Неготина имају прилику да погледају све кандидате, а мислим да су наши канидати са наше листе која се налази под редним бројем 1, „Александар Вучић-За нашу децу-Ивица Дачић“ најбољи кандидати и да се многе ствари у општини Неготин решавају изласком на биралишта и заокруживањем редног броја 1 или неке друге листе, а не неким другим методама.“ поручио је Уруковић.