Вести

Почела реконструкција зграде у центру

Радови на реконструкцији и рестаурацији пословног објекта у центру града, некадашње зграде Саобраћајне полиције, почели су петак 9. октобра. Тим поводом у изјави за медије, Јован Миловановић, председник Општине Неготин је истакао:

„После дужих припрема, административних и правних,отпочели су радови на згради преко пута Општине Неготин.Надам се да ће све протећи како је планирано, да се неће јавити неки додатни технички проблеми приликом извођења радова, с обзиром да је већ дужи временски период у овом стању. Након уклањања помоћне конструкције, дошло је до сагледавања тренутног стања које се упоређује са пројектним задатком, односно пројектом извођења реконструкције. Због попуштања темеља дошло је до пукотина које су угрозиле стабилност и безбедност зграде која се не користи већ дуже време.“

Пројекат реконструкције и рестаурације зграде на Тргу Ђорђа Станојевића број 2, урађен је 2013.године.

„ По мом налогу, сагледан је пројекат, извршена је ревалоризација вредности. Приступило се решавању правних проблема, власничких односа што је утицало су да се почетак радова помери. По пројекту је планирано рушење једна трећине зграде, израда новог темеље у задњем делу и реконструкција преостале две трећине зграде у предњем делу, израда фасаде и новог крова. С обзиром да пројектом није предвиђена израда инсталације за грејање,биће накнадно урађен пројекат за грејање и спроведена јавна набавка за израду нове инсталације.“

Вредност радова који ће трајати 65 радних дана, износи 28.792.418,40 са ПДВ-ом. Посао су по спроведеној јавној набавци добили Д.О.О. „Цветкова градња“ из Неготина и Д.О.О. „КГХ Инжењеринг“ из Зајечара.

Председник Миловановић је на крају додао да ће се у наредном периоду приступити изради насипа у МЗ Радујевац за који је, захваљујући сарадњи са ЈП „Србијаводе“ завршен процес јавне набавке. Вредност радова који ће се финансирати средствима Светске банке износи 105 милиона динара. Очекује се и спровођење јавне набавке за изградњу таложне бране у МЗ Мала Каменица која ће се финансирати донаторским средствима УНДП. Рок за извођење радова је 24.02.2016.године.