Вести

ПОДЕЛА КАРТИЦА ПЕНЗИОНЕРИМА У СРБОВУ

Најстаријим мештанима у Месној заједници Србово Владимир Величковић, председник Општине Неготин, уручио је пензионерске картице. Приликом уручења картица председник Величковић, је истакао предности коришћења идентификационе картице која ће им олакшати свакодневни живот.

“ Ова картица олакшаће пензионерима свакодневни живот. У већим центрима се на више места може користити јер је укључено више приватних и јавних предузећа, код нас је то у зачетку. Локална самоуправа упућује апел свим предузећима да увиде значај пензионерских картица и да омогуће нашим пензионерима куповину са попустом и на тај начин овој категорији становништва олакшају живот у финансијском смислу. Од наредне недеље помоћићемо борској филијали ПИО фонда у организацији поделе картица и у самом граду, највероватније на три локације, о чему ће грађани бити благовремено обавештени.“ истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године.

Подела пензионерских картица након Србова извршена је у МЗ Буковче и Кобишница у којима живи око 530 пензионера.