Вести

Помоћ вишечланој породици из Штубика

Надица Васић, заменица председника општине Неготин, Даниела Пејчић, члан Општинског већа општине Неготин и Мирослав Михајловић, председник Савета МЗ Штубик посетили су социјално угрожену вишечлану породицу у Штубику и однели хуманитарну помоћ прикупљену од људи вољних да помогну. И сама општина обезбедила је одређене количине конзервиране хране и воде, постељину и ћебад.

Цветка Павловић и Дејан Марковић са своје седморо деце живе у Штубику у изузетно лошим стамбеним условима и на ивици егзистенције. Социјална помоћ коју примају недовољна је за пристојан живот и зато им је, како нам је данас мајка седморо деце старости од једне до 10 година рекла, свака помоћ значајна.

Представници општине Неготин и месне заједнице Штубик, поред општинске помоћи, однели су им и одећу донатора који је желео да остане анониман и хигијенске пакете, памперсе за бебу, воће, поврће, брашно, зејтин, млеко и остале намирнице и слаткише у вредности од 200 долара које су донирали за ову породицу Весна и Влада Стефановић који живе и раде у Њујорку.

У наредном периоду општинско руководство ће се ангажовати на побољшању услова становања ове породице која тренутно живи у нехуманим и нехигијенским условима.