Вести

Помоћница председника општине обишла месну заједницу Самариновац

У Месној заједници Самариновац завршени су радови на крову Дома културе и санацији атарских путева.

„Један од приоритета општине Неготин јесте унапређење и развој месних заједница управо у ту сврху ми подржавамо пројекте и иницијативе савета месних заједница који су битни за ресавање проблема и за добробит целог села. Из тог разлога буџетом општине Неготин за месне заједнице планирана су средства у износу од 93 милиона динара. Урађено је доста тога по месним заједницама током ове године. Конкретно у месној заједници Самариновац урађено је оно што је за њих био приоритет, а то је да им се омогући наставак изградње Дома културе, у чему им је општина помогла, урађена је санација атарских путева, а у току је и адаптација просторије за омладину. За ове радове издвојено је око 4 600 000. Планови за 2016. годину су такође велики, и ја бих похвалила савет месне заједнице Самариновац, као веома организован и активан, и локална самоуправа ће помоћи реализацију већине њихових планова у наредној години“ – изјавила приликом посете овом крајинском селу Александра Величковић, помоћница председника Општине за развој месних заједница, социјалну политику и националне мањине.

“ До краја године планирамо да средимо и пут према сеоском гробљу, као и само гробље. Велике планове имамо и за 2016. годину. То су пре свега преостали радови на Дому културе, за шта очекујемо помоћ општине, а и сами мештани ће прикупити део средстава. У плану је и сређивање терена за мали фудбал као и наставак уређења атарских путева“ рекао је Димитрије Лунгуловић, председник Савета МЗ Самариновац.

У овој години средствима из општинског буџета очишћене су сеоске дивље депоније, санирано је 12 километара атарских путева и несфалтиране улице које су биле у лошем стању.