Вести

После дужег времена асфалтирање у МЗ Штубик

У оквиру акције асфалтирања у месним заједницама општине Неготин у уторак 8. августа пресвучене су асфалтом две улице у дужини од 450 метара у МЗ Штубик. Владимир Величковић, председник Општине Неготин са сарадницима обишао је радове у овом крајинском селу.

„У Штубику се, асфалтирају две деонице, једна у дужини од 200, а друга 250 метара. У договору са саветима месних заједница, трудимо се да покријемо напрометније и најугроженије улице у сваком селу и да то буде за добробит целог села. Вредност изведених радова у Штубику је 2,5 милиона динара, а цео износ се финансира из буџета локалне самоуправе. Има села у којима се ове године асфалтирало по принципу динар на динар. Наставићемо са овом акцијом и већ се за наредну годину прави план села у којима ће се асфалтирати по овом принципу.“

Мирослав Михајловић, председник Савета МЗ Штубик захвалио је локалној самоуправи на разумевању и издвајању средстава за асфалтирање.
„Дуго година није било ништа асфалтирано, тако да је ово један велики плус за све мештане Штубика, и зато користим ову прилику да захвалим локалној самоуправи на разумевању и помоћи.“ – рекао је Михајловић, који је у оквиру наредних активности месне заједнице најавио уређење просторије и замене столарије на згради Дома културе у Штубику и решавање великог проблема са водоснабдевањем.