Вести

Постављање стубића на улазу у централну пешачку зону, код Хале спортова и ОШ „Вук Караџић“

Данас је почело постављање стубића на улазу у централну пешачку зону у циљу заштите грађана који користе шеталиште. Укупно ће бити постављено 65 стубића у вредности од 808.000 динара. Радове изводи ЈКП „Бадњево“
„Сматрамо да се наша шеталачка зона много злоупотребљава од стране несавесних возача који не поштују важеће прописе. Зато смо били принуђени да урадимо ограђивање пешачке зоне. Возила више неће моћи да улазе у зону. Поставиће се вертикална сигнализација на све улазе у пешачку зону и биће забрањена вожња мотора, бицикала јер желимо да овај део града добије намену коју има. Проток доставних возила биће регулисан на самом улазу у пешачку зону где ће бити постављени обарајући стубићи, донеће се и одлука у ком временском периоду ће моћи доставна возила да уђу у пешачку зону .Одлука ће бити као и у осталим градовима, нећемо је много мењати. Сматрамо да је ово најбезбеднији начин да шеталачка зона постане то што треба да буде. После постављања ограничења службе које су задужене за несавестан улазак у шеталачку зону моторних возила. Морамо да појачамо контролу и кажњавање иако је непопуларна мера али желимо да заштитимо људе који желе да се безбедно осећају унутар пешачке зоне поготову у овом периоду када имамо пун град, пуно шеталиште.“ изјавио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
Планирано је да поред стубића код градске фонтане, један део буде постављен између Хале спортова и зграде бившег Комитета. Данас су постављени стубићи и испред Основне школе „Вук Караџић“ с обзиром да није поштована мера забране паркирања која је предвиђена Пројектом техничке регулације саобраћаја. Радове изводи Магистала сигнал из Ниша.