Вести

ПОТПИСАН УГОВОР О НАМЕНСКОМ КРЕДИТУ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

Реализација пројекта уређења градских улица, у оквиру планираних капиталних инвестиција за 2021. годину, који ће унапредити квалитет живота грађана наше општине, започео је данашњим потписивањем Уговора о кредитном задуживању код Поштанске штедионице за финансирање капиталних инвестиција – за саобраћајну инфраструктуру и реконструкцију водоводне мреже. Уговор су, у малој сали Општине Неготин потписали Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Марко Павловић, директор Регионалног центра Поштанске штедионице Пожаревац.
„Ово је Уговор о наменском кредиту за реконструкцију улица у граду Кнеза Милоша, Љубе Нешића, Мире Винклајт и крак улице између Мире Винклајт и Љубе Нешића који се неће користити за покривање ликвидности и оваква врста кредита, од стране Министарства финансија не би нам била одобрена, да наш буџет и финансијско пословање нису ликвидни и стабилни. Радимо доста и по месним заједницама али ниједног тренутка нисмо запоставили ни град јер желимо да и нашим суграђанима побољшамо квалитет живота . Ово су неопходни радови јер се ради о једним од најпрометнијих улица. Поред реконструкције тротоара и коловоза, радимо уређење водоводне мреже и кишне канализације. Ово је наставак радова које смо започели пре пет година, где желимо домаћински и плански да уредимо наш град и стигнемо до последње улице са уређеном подземном и надземном инфраструктуром и тиме решимо локалне текуће проблеме, побољшамо имиџ града и пређемо на неке нове садржаје.“ истакао је после потписивања уговора председник Величковић и најавио покретање јавне набавке, и уз повољне временске прилике, привођење радова на уређењу поменутих улица у децембру. Вредност потписаног петогодишњег уговора са грејс периодом од 12 месеци, за реализацију Пројекта реконструкције улица Кнеза Милоша, Љубе Нешића, Мире Винклајт и крака улице између Мире Винклајт и Љубе Нешића, износи 54.111.000 динара.
„Желео бих овим путем у име банке Поштанске штедионице, као друштвене одговорне банке, која ове године слави велики јубилеј 100 година постојања и рада да истакнем задовољство што смо на стогодишњицу рада банке дошли да потпишемо овај Уговор за наменска средства за реконструкцију капиталних инвестиција у граду Неготину где иначе имамо одличну сарадњу и то смо сада и доказали и унапредили сарадњу. Овај уговор није за ликвидност, него за капиталне инвестиције и задовољни смо што смо ми као банка могли да учествујемо у расписаном тендеру и што смо прошли као државна банка и дали свој допринос у капиталним инвестицијама које ће знатно олакшати становништву свакодневни живот.“ изјавио је Марко Павловић, директор Регионалног центра Поштанске штедионице Пожаревац.

Izvor:negotin.rs