Вести

Предраг Перуничић, државни секретар Министарства за спорт и омладину у Неготину

Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта у Влади Републике Србије, посетио је јуче у пратњи Владимира Величковића, председника Привременог органа Општине Неготин и представника Спортског савеза, Основну школу “Бранко Радичевић”.
Државни секретар Предраг Перуничић, свечано је, пре две године, отворио спортску халу у овој школи, а јучерашња посета је била прилика да се увери да салу поред ученика ове школе користе деца из других спортских клубова у граду и да се добро одржава.
“Из разговора са директором школе, председником Величковићем и људима из Спортског савеза видео сам да овде све функционише по плану. Деце има, сви термини у сали су добро попуњени и распоређени и то је доказ да ова сала има своју сврху. Са председником Величковићем смо отворили и друге заједничке теме које се односе на спортску инфраструктуру, школски и такмичарски спорт и о томе ћемо сигурно још разговарати и покушати да у наредном периоду нађемо заједничка решења. Наша спортска инфраструктура је прављена 70-тих година и јако је мало нове инфраструктуре и ми покушавамо да постојеће објекте реконструишемо, да би имали функцију. Оно што је још важније, покушавамо да видимо где је стварно потребно, јер има негде прегломазних спортских објеката који се не користе, јер нема деце. Отворен је и конкурс за 95 школа за набавку нових кошаркашких табли, кошева, голова и мрежа, јер се дешавало да школе имају салу али немају опрему, за четири године покушаћемо да у сваку салу стигне опрема. Такође радимо доста на едукацији родитеља, који морају да дају позитиван пример својој деци о важности бављења спортом. Свака локална самоуправа је имала своју стратегију тако да ће оне методолошки да доставе шта су радиле претходне четири године и следеће године ћемо да направимо бољу стратегију, да видимо у ком правцу идемо. Нова стратегија која излази показала се исправна, имала је четири циља а то су: развој школског, универзитетског спорта, спортске инфраструктуре и професионалног спорта и наравно оно што је најважније долазе резултати. Они се не огледају само кроз медаље, иако је ова година била невероватна са 38 медаља у постполимпијској години, али оно што је још важније да смо за ове четири године од функционисања деце у оквиру школског спорта успели да подигнемо на 162 тако да је то један невероватан успех, а у сарадњи са локалним самоуправама правићемо нову стратегију која треба да покаже у ком правцу иде српски спорт” изјавио је приликом посете Предраг Перуничић, државни секретар Министарства за спорт и омладину.
Владимир Величковић председник Привременог органа општине Неготин захвалио се на посети и подршци коју пружају државни секретар и надлежно министарство.
“Очекујемо помоћ ресорног министарства, не само за школски спорт већ и за такмичарски део и за нашу спортску инфраструктуру, која, иако се ситуација поправља, још увек није на завидном нивоу. Верујем да спортски и тимски то можемо заједно да средимо за добробит и деце и грађана, кроз обнављање инфраструктуре или чак и неопходне едукације које би у значајној мери помогле развој школског и свих осталих спортских дисциплина у нашој општини.” рекао је Владимир Величковић, председник Привременог органа Општине Неготин.