Вести

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НЕГОТИН СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО МЗ ПЛАВНА

Мештани Месне заједнице Плавна у разговору са челним људима Општине Неготин и Борског округа као највеће проблеме истакли су путну инфраструктуру и лоше снабдевање електричном енергијом. На збору мештана чуло се да је број мештана којима је неопходна здравствена заштита све већи и да би им много значило када би сеоска амбуланта била пресељена у неку просторију у приземљу.

После сагледавања проблема, начина и реалних могућности приступиће се отклањању и решавању истих. Јован Миловановић са својим сарадницима је у отвореном разговору говорио о ономе што је Српска напредна странка у претходном периоду учинила и планираним радовима у овој години.

„Лоша инфраструктура је горући проблем коме смо ове године приступили одговорно и реализацијом овогодишњег плана почећемо рехабилитацију путне мреже на територији наше општине. Немамо чаробни штапић и не можемо за годину, две решити овај проблем али инвеститањем 110 милиона ове године у путеве је почетак решавања проблема.“

У МЗ Плавну локална самоуправа је прошле године 3 милиона и 300 хиљада динара, за тампонирање путева, асфалтирање центра села, санацију атарских путева. Ове године планира се набавка више клима уређаја у износу од 500.000 динара, санација пута. У току је адаптација велике сале у Дому културе.