Вести

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СА СВОЈИМ САРАДНИЦИМА У ПОСЕТИ МЗ ВРАТНА И ШАРКАМЕН

Имајући у виду лошу путну инфраструктуру, пажљивим планирањем, сагледавајући финансијске могућности, локална самоуправа је ове године издвојила четири пута више новца за поправку него прошле године. Циљ је да се оваквом динамиком за шест, седам година обнови путна инфраструктура на територији општине Неготин.

На зборовима мештана у месним заједницама Вратна и Шаркамен Јован Миловановић, председник Општине и повереник СНС Неготин са најближим сарадницима и директорима општинских виталних предузећа говорио је између осталог о санацији путне мреже. За локалне (општинске) путеве ове године издвојено је 110.000.000 динара.

У Вратни је прошле године уз помоћ локалне самоуправе почела да ради сеоска амбуланта , веома битна за мештане овог села. За радове на капиталном одржавању Дома културе1.811.000, проширење центра села пресвлачењем асфалта 700.000, санацију атарских путева 336.000 динара. У овој години наставиће се радови на Дому културе и санацији путева.

Мештани Шаркамена добили су уређен простор у згради код сеоске цркве. У сређивање ове зграде утрошено је преко два милиона, саниран је пешачки мост у селу, атарски путеви. У овој години у МЗ Шаркамен биће урађен пројекат за пројекат за спортски терен и игралиште.