Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У НЕГОТИНУ

Председник Александар Вучић је у оквиру кампање „Будућност Србије“ и обиласка Борског округа, после Рогљевачких пивница посетио и Неготин. Радове на објекту Дома за децу и омладину „Станко Пауновић“ које су финансирали Република Србије преко Канцеларије за јавна улагања и Општина Неготин у износу од 32,5 милион динара су у завршној фази. Председник Александар Вучић у свом обраћању бројним Неготинцима који су се окупили у дворишту Дома „Станко Пауновић“ је поручио:

„ Као што смо у овај дом уложили, у октобру ће бити отварање, 100 милиона динара, готово милион евра, тако смо спремни да у све јавне објекте у Неготину уложимо озбиљан новац да бисте могли да видите како је држава обновљена, колико више новца има, а да се даље не задужује и колико можете добро да се осећате и да видите какво поштовање држава према вама показује. Ускоро ће почети радови на побољшању инфраструктуре у који ће само у путеве бити уложено пет до седам милиона евра. У складу са пројектима, у Неготину ће се радити и на подизању туристичког потенцијала. Уложићемо у санацију пута Неготин-Зајечар и на побољшању услова који ће отворити врата и инвеститорима. Не могу виногради да буду на 150 хектара, радимо комасацију, завршавамо да би били на 2.500 хектара. Хоћемо да све већи број људи нађе ту посао. Хоћемо да запослимо на “Чукару Пеки” још 1.200 људи из Бора, Неготина, Зајечара из свих овдашњих градова који ће ту добити нови посао. Али, ја знам да нема спаса Неготину и Кладову, ако не доведемо још по једног инвеститора и верујте ми, даћу све од себе да то урадим“ рекао је председник Вучић.

Председник Александар Вучић приликом обиласка радова у пратњи председника Владимира Величковића, Марка Благојевића директора Канцеларије за јавна улагања и Надице Васић, в.д. директора Дома „Станко Пауновић “ најавио је и реконструкцију Здравственог центра Неготин која треба да почне ове године. Вредност радова износиће око 10 милиона евра.