Вести

Пресвлачење дела пута до Пољопривредне школе Буково

Пресвлачењем дела пута и крпљењем ударних рупа од главног пута до Пољопривредне школе Буково почела овогодишњe асфалтирањe путева на територији општине Неготин.

Као што смо обећали одвојили смо четири пута већа средства него прошле године, а са првим лепим данима кренули смо и да реализујемо план активности. Овде ће бити пресвлачен део пута до школе, јер је био у јако лошем стању, а пошто је овде реч о пресвлачену одлучено је да ово буду први метри асфалта који ће бити реализовани са позиције пресвлачења. Осим важности за саму школу, за њене наставнике и ученике, ови радови су важни и за посетиоца са стране који ће у будућности посећивати пољопривредну школу. Оно што ћемо радити још јесте сређивање крова подрума комплекса пољопривредне школе, сутра ће бити расписана јавна набавка за ове радове, а наредних година наложићемо и израду пројекта за реконструкцију целог подрума. У плану је и постављање јавне расвете поред пута до школе, пре свега због безбедности ученика у већерњим сатима“ – изјавио је приликом обиласка радова Јован Миловановић, председник општине Неготин.

Урађена је деоница у дужини од 480 метара која је била у веома лошем стању. Вредност радова са попунаваљем и крпљењем рупа на другом делу пута и асфалтирањем лепезе на скретању ка школи износи 3.200.000 динара. Локална самоуправа коју предвосди Српска напредна странка је ове године за путну инфраструктуру издвојила 110 милиона.