Вести

Пријем најбољих неготинских стонотенисера

Јован Миловановић, председник Општине Неготин примио је младе стонотенисере, чланове Стонотениског клуба „Хајдук Вељко“ из Неготина, који из године у годину остварују запажене резултате, и тренера клуба Слободана Миљковића.

„Задовољство ми је што сам био у прилици да угостим и упознам овако младе и успешне спортисте, који су постигли изузетне резултате за њих али и за наш град. На овај начин желимо да их подстакнемо да и даље наставе да вредно тренирају и постижу добре резултате, али и да ово буде подстрек за све младе из нашег града да се баве спортом. Општина Неготин издваја велика средства у области спорта, а донета је и Стратегија развоја спорта. Посебна пажња биће усмерена на школски спорт у циљу стимулисања младих да се баве спортом, јер је то прави пут у њиховом васпитању. Ове године биће издвојено 35 милиона динара за спорт, од чега ће 11 милиона бити усмерено за спортске објекте, а преостали део за такмичарски спорт и остале потребе спортиста“ – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

Урош Ђорђевић, Петар Видић, Милош Томић, Саша Јанковић и Марко Пуцаревић, освојили су бронзану медаљу на Државном првенству , у конкуренцији осам екипа из Србије.

Слободан Миљковић, тренер и секретар Стонотениског клуба „Хајдук Вељко“ захвалио је председнику општине на одвојеном времену и истакао да је и поред бројних успеха стонотенисера први пут приређен пријем за њих. Он је упознао председника са најзначајнијим резултатима клуба и условима у којима млади стонотенисери раде.