Вести

Приводе се крају радови на кобишничкој школи

Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Драган Бердић, члан Већа за образовање данас су обишли радове на уређењу крова и фасаде зграде Основне школе „Стеван Мокрањац“ у Кобишници.
„Ово је једна од највећих инвестиција у образовању у овој години, за коју је из буџета локалне самоуправе издвојено 5.850.000 динара. Радови се изводе планираном динамиком и радује ме што ће њиховим завршетком, ученици и наставници школе у Кобишници имати боље услове за извођење наставе. Наш задатак је да унапређујемо услове живота наших грађана, како у селу, тако и у месним заједницама и ми се трудимо да тај задатак испунимо“- рекао је медијима председник Величковић.
Локална самоуправа је ове године за основно образовање издвојила 116.480.000 динара а за средње образовање 26.095.000 динара.
“ Од радова у школама поред текућих у кобишничкој школи и Неготинској гимназији у којој се уређују тоалети, истакао бих уређење фасаде ОШ „12 септембар“ у вредности од 512.000 динара, куповину котла за ОШ „Момчило Ранковић“ у Рајцу за шта је утрошено 399.600, замену столарије у ОШ „Вук Караџић“ , 420.000. Јавна набавака за сређивање тоалета у Техничкој школи је у току а на састанку са директорима свих основних и средњих школа почетком ове недеље разговарали смо о приоритетима за идућу годину. За сваку школу ћемо издвојити по 300.000 динара за израду пројектне документације.” истакао је Драган Бердић, члан Већа за образовање.