Вести

Прва седница Привременог органа општине Неготин

Влада Републике Србије је на седници одржаној у четвтак 27. октобра распустила скупштину, увела привремене мере и именовала Привремени орган у општини Неготин. Привремени орган, који је данас одржао прву седницу, чини пет чланова, Владимир Величковић, председник, и чланови Бобан Стингић, Мерлина Селенић, Милан Уруковић и Милош Гагић.
„“Привремени орган је почео са радом. Кренули смо са техничким стварима, како би локална самоуправа што пре кренула са функционисањем и како грађани не би осетили било какву кризу. Данас смо, као што процедура налаже, усвојили сва решења о разрешењу законодавних и извршних вршиоца власти. Сва решења прихваћена су једногласно и сада следе остале процедуралне радње и онда можемо да кренемо са радом. Привремени орган ће радити све што је у његовој надлежности, биће формиране и одговарајуће комисије, неопходне за функционисање Привременог органа, а бавићемо се и даље и проблемима грађанства и сматрам да се, увођење привремених мера у општини Неготин, неће осетити.“ – изјавио је Владимир Величковић, председник Привременог органа општине Неготин.
Привремени орган који ће до конституисања нове скупштине и избора извршних органа јединице локалне самоуправе, обављати текуће и неодложне послове из надлежности