Вести

Радови на локалитету Врело у Шаркамену

Радове на археолошком локалитету Врело који су почели почетком јула у среду 26.јула обишао је са сарадницима Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
„ “Потенцијал овог локалитета је огроман и сигурно је да изискује и много већу пажњу и средства. Ми смо ове године за радове на Врелу издвојили 485.000 динара, а додатних 700. 000 динара определило је Министарство културе Републике Србије. Један о приоритета у наредном периоду, када је у питању овај локалитет јесте сређивање пута који води од налазишта до главног пута, како би могло да се приђе и аутобусима који би довезли туристе, који сада готово свакодневно долазе у својој режији.” изјавио је приликом обиласка председник Величковић.
Руководилац пројекта на основу Споразума о сарадњи Археолошког института у Београду и Музеја Крајине, на археолошком локалитету Врело - Шаркамен је др Софија Петковић са Археолошког института, а стручну екипу чине археолог Никола Радиновић, архитекта Игор Бјелић и археолог Музеја Крајине Гордан Јањић. Радове,у укупном износу од 1.200.000 динара, финансирају Министарство културе и информисања Владе Републике Србије и Општина Неготин и биће приведени крају почетком следеће недеље.