Вести

Радови на ојачавању дела код моста на Сиколској реци у Мокрању

У Месној заједници Мокрање у којој је 80 – так домаћинстава потопљено током мајских поплава 2014.године ових дана се спроводе радови на ојачавању дела код моста на Сиколској реци.

„Континуирано радимо од мајских поплава 2014. године овде у Мокрању и корито Сиколске реке је сређено у дужини од 2,1 км и направљен је насип ради заштите. Након поплава маја 2014. године овде је дошло до угрожавања конструкције моста, бујица је однела материјал и да се то не би десило у будућности, ако би се бујичне поплаве поновиле, да мост не би страдао, радимо ојачавање око моста ради спречавања одношења материјала и угрожавања темеља моста. Као што можете да видите, корито реке је у доста запуштеном стању, тако да ћемо видети у ком периоду ћемо наставити са сређивањем Сиколске реке.“ изјавио је приликом обиласка радова Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

Вредност радова износи 580.000 динара. У плану је извођење радова у многим месним заједницама. После израде Програма заштите водотокова ЈП „Србијаводе" ће почети за неколико месеци радове у МЗ Јабуковац а радови које ће извести екипе ЈКП „Бадњево“ у Дупљану почеће за неколико дана.