Вести

РАДОВИ У ЈАБУКОВЦУ

Житељи Месне заједнице Јабуковац и чланови Добровољног ватрогасног друштва Јабуковац добили су две уређене улице у дужини од 570 метара и плато испред просторија друштва што ће утицати на ефикасније интервенисање јединице на гашењу пожара у овом делу наше општине. Радове у Јабуковцу су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и заменик председник Општине Богдан Гугић.
„Задовољан сам темпом одвијања радова по месним заједницам а предстоји нам још доста посла. У Јабуковцу су асфалтиране две улице, укупне дужине 570 метара и плато 180м2 испред просторија Добровољног ватрогасног друштва Јабуковац, како бисмо створили услове за брже реаговање њихове ватрогасне екипе која нам је веома битна у гашењу пожара у овом делу општине а која успешно ради од 1963. године штитећи не само материјалну имовину мештана,већ и њихове животе. Прилаз гаражама је био у веома лошем стању и тај проблем смо сада решили. ДВД Јабуковац штити од пожара овај удаљени део наше општине и њихов допринос у гашењу пожара је велики, посебно ове године када су ови племенити и храбри људи имали пуне руке посла. Ово су људи који раде на добровољној основи и ми смо им веома захвални на томе и помагаћемо колико можемо да им створимо боље условеза рад“ изјавио је у Јабуковцу председник Величковић. Вредност обављених радова у овом селу износи 3,5 милиона динара укључујући ПДВ и финансирани су из буџета општине Неготин.
„Налазимо се испред зграде Ватрогасног друштва Јабуковац где се одвијају се радови који ће омогућити брже и ефикасније реаговање наше јединице приликом гашења пожара на територији Јабуковца а и општине Неготин где затреба. За ове радове асфалтирања платоа је утрошено око 80 дo 90 тона асфалта и сами можете видети како сада изгледа овај део Јабуковца. Ми смо презадовољни и желим да се захвалим општини Неготин, нашем председнику Величковићу и заменику Богдану Гугићу. “ рекао је Дејан Казимировић, командир ДВД Јабуковац.
Екипе Предузећа „ Штрабаг“ огранак у Зајечару наредних дана биће ангажоване на путној инфраструкутури у Трњану и Вељкову.

Izvor:negotin.rs