Вести

Радови у месној заједници Александровац

Локална самоуправа коју води Српска напредна странка на челу, прошле године је започела обимне радове у селима широм Неготинске Крајине. У прошлој години је за завршене радове утрошено 52.000.000 док је износ од 15.000.000 утрошен за радове који су настављени почетком године.

Обилазећи са својим сарадницима, Месну заједницу Александровац, Јован Миловановић, председник Општине и повереник СНС Неготин је изјавио:

„Ово је леп пример како сарадња савета и локалне самоуправе даје резултате. Могли сте да забележите колико је урађено у Александроивцу од прошле године, од јуна јула па до сада. Спроведени су радови на Дому културе у приземљу и првом спрату, као и на цркви коју сте снимили. Поред тих радова очишћен је и канал и израђени су пропусти. У овој години планирамо да наставимо радове на Дому културе,набавићемо столарију за други спрат и биће урађена пројектна документација за електроинсталацију. Похвалиио бих рад Савета који су показали иницијативу и на добровољној бази заменили прекопотребну столарију на школској згради и обезбедили централно грејање што је значајно за ученике ове школе, чиме су показали да воде рачуна и о најмлађима.На залост број деце на територији општине се смањује али без обзира ми морамо да им обезбедимо одговарајуће услове у школи.“

Миодраг Петровић, председник Савета МЗ Александровац и члан Српске напредне странке је похвалио сарадњу са руководством општине:

„Већ дужи низ година сам председник месне заједнице али до сада нисмо имали овакву сарадњу са локалном самоуправом. Наше село је једно од највећих села у овом делу захваљујући руководству Општине Неготин које је имало разумевања, не само за ово село, него за сва села, ради се у селима. Овај дом што видите започет је још давне 1987. године али захваљујући руководству општине ми смо у 2015. поставили столарију , добили опрему за дом и ускоро треба да се распише јавна набавка за сторалију на другом спрату.“

Председник Миловановић је са Надицом Васић, заменицом председника Општине, Александром Величковић, помоћницом за месне заједнице,Татјаном Панић, чланом Општинског већа за туризам и културу, Дејаном Тодоровићем, чланом Општинског већа за информисање, др Биљаном Параскијевић, в.д. директорком Здравственог центра, Драганом Мијуцићем, директором ЈП за грађевинско земљиште, Слободаном Видановићем, техничким директором ЈКП „Бадњево“ на скупу разговарао са мештанима Александровца. Говорило се о завршеним и планираним радовима у овој години, санацији путева, чишћењу депонија, јавној расвети, здравственој заштити.