Вести

РАДОВИ У МИЛОШЕВУ

Екипе ПЗП „Штрабаг“ свакодневно су ангажоване на уређењу путне инфраструктуре у неготинским селима. У Месној заједници Милошево асфалтирано је неколико деоница као и прилазни пут сеоској цркви. Радове су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић заменик председника и Боривоје Анђеловић, представник Савета МЗ Милошево.
„Ове године у Милошеву асфалтирамо неколико споредних улица. С обзиром да сваке године радимо на уређењу сеоских улица а Милошево је површински мање, уредили смо 90 одсто улица. Остало је још неколико, тако да ће у наредном периоду бити више средстава за оне месне заједнице које су површински веће. Наш план, да у периоду од седам, осам година све месне заједнице буду покривене новим асфалтом постаје реалност, с обзиром да смо нека села скоро завршили. У Милошеву се данас асфалтом покрива више деоница, у дужини од 680 метара а вредност радова износи 3.600.000 динара са ПДВ-ом.“ истакао је у Милошеву председник Величковић и најавио радове на подизању Споменика палим борцима на Кошарама и санацији крова на Манастиру Короглаш, једном од најстаријих верских објеката на територији општине Неготин средствима из донације Еликсир Групе. Мештани Милошева веома су задовољни радовима на уређењу улица као и радовима на сеоској цркви и Манастиру Короглаш који се спроводе захваљујући одличној сарадњи локалне самоуправе и Савета месне заједнице.
„Сваке године се на почетку договарамо и правимо планове за наредни период и све се испуњава и одрађује, чак и више од договореног. Ми у селу малтене немамо више улица за сређивање, само неколико малих улица и сокака и са тим завршавамо овај важан посао. Веома смо задовољни и хвала локалној самоуправи што нам је асфалтирала и пут до наше цркве „Свети Василије Острошки“ где нас очекују радови на покривању крова и опшивање лимом .“ изјавио је Боривоје Анђеловић, представник Савета МЗ Милошево Анђеловић сматра да ће поменути радови бити велики подстицај за мештане села који се налазе у иностранству, да се организују и личним прилозима помогну привођење крају радова на покривању цркве јер би на тај начин предстојећу зиму дочекали мирни не бринући за сеоски храм.