Вести

Радови у МЗ Буковче

Радове на санацији четири улице у МЗ Буковче данас су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мерлина Селенић, помоћник председника за месне заједнице и Драган Мијуцић, извршни директор ЈКП „Бадњево“.

„ У договору са Саветом месне заједнице, у Буковчу се асфалтирају четири најкритичније улице у укупној дужини од 550 метара. Знамо да је овде већина улица у јако лошем стању, али ми се трудимо да покријемо напрометније и најугроженије улице у сваком селу и да то буде за добробит целог села. Вредност радова у Буковчу је 4 милиона динара, а цео износ се финансира из буџета локалне самоуправе” изјавио је приликом обиласка председник Величковић.

Војислав Баланесkoвић, председник Савета МЗ Буковче, захвалио се локалној самоуправи на показаном разумевању за проблеме мештана и што је омогућила асфалтирање једног дела путне мреже у селу.
„Наше улице асфалтиране су још пре 40 година и сада је дошло време да добијемо нови асфалт. Ми имамо око 13 километара улица, али ове године смо урадили најкритичнију улицу, где више није могло да се прође. За следећу годину надамо се да ћемо успети још неку улицу, јер су скоро све у катастрофалном стању. “ – изјавио је Баланесковић.

У плану је да се до краја године заврши санација крова на Дому културе за шта су, као и за пројекат за водоснабдевања, обезбеђена финансијска средства из буџета општине. Ускоро ће почети радови и у месним заједницама Речка, Милошево и Михајловац.