Вести

Радови у МЗ Самариновац

На иницијативу Савета месне заједнице, уз финансијску подршку Општине Неготин, у Самариновцу су спроведени радови на санацији и уређењу атарских путева и неасфалтираних улица.

„Захваљујући помоћи општине Неготин санирано је скоро 12 километара атарских путева и већина неасфалтираних улица у селу, које су биле у веома лошем стању. Дуго се ништа није радило на атарским путевима у Самариновцу, а велики број путева је био оштећен у поплавама прошле године, међу њима и обилазни пут око села, који је сада насипан и уређен па возила могу несметано да се крећу. Општина Неготин нам је за ове намене омогућила 40 сати рада механизације, као и 3 камиона ризле, а сами мештани су обезбедили преостали део материјала за насипавање улица. Упоредно са санацијом атарских путева и улица, очишћене су и дивље депоније поред пута. Надамо се да ће у најскорије време све дивље депоније бити очишћене“ – изјавио је Драгиша Барбуловић, секретар савета МЗ Самариновац.

Ускоро ће почети и радови на реконструкцији Дома културе у вредности од 3.900.000 динар,а што ће утицати на побољшање животних услова житеља овог крајинског села. Након санирања канала Дупљанске реке у дужини од 100 метара планира се наставак чишћења корита реке у дужини од 300 до 400 метара.