Вести

РАДОВИ У ПРАХОВУ, ЈАБУКОВЦУ, БУКОВЧУ, КОВИЛОВУ И РАЈЦУ

Локална самоуправа је наставила са извођењем радова у месним заједницама и тиме показала своју добру сарадњу са саветима месних заједница, уз договор и процену неопходних радова у складу са могућностима.

У МЗ Прахово асфалтирано је две хиљаде квадрата на платоу испред Храма Вазнесења Господњег и делу улице у селу. Вредност обављених радова износи 3.600.000 динара. У овој месној заједници ове године је асфалтирано школско двориште у О.Ш. „Павле Илић Вељко“. Радови су износили 3.500.000 динара а у току је и израда пројектне документације за асфалтирање путева на територији целог села.

У МЗ Јабуковац приводе се крају радови на замени столарије на згради месне заједнице у вредности од 1.700.000 динара. Неопходно је урадити дренажу у дворишту зграде, с обзиром да постоји проблем са сакупљањем атмосферских вода, па ће на захтев савета месне заједници и ови радови, у вредности од 360 000 динара, бити реализовани. У току су и радови на школској згради у вредности од око 2 милиона динара, а у наредном периоду биће завршени и радови на крпљењу ударних рупа.

У месној заједници Буковче асфалтом је превучена деоница пута у дужини од 100 метара, која је била у веома лошем стању. Реч је о деоници коју мештани у великој мери користе за одлазак до својих њива. Вредност радова у Буковчу износила је близу 700.000 динара.

У месној заједници Ковилово асфалтом су пресвучене деонице у дужини од 157 метара. Асфалтирано је 127 метара најугроженијег дела пута кроз село, а вредност ових радова је 680.000 динара, док је 30 метара пресвучено асфалтом по принципу динар на динар. Вредност ових радова је 162. 000 динара. Половину радова финансирали су мештани, док је су за другу половину издвојена средства из буџета општине Неготин. У месној заједници Рајац, завршено је крпљење ударних рупа у четири најпрометније улице у селу.

После великог одзива, ребалансом буџета за реализацију Програма „Динар на динар“ издвојено је 20 милиона динара, за асфалтирање у Буковчу, Кобишници, Дупљану, Милошево, Уровица. Радови у МЗ Сиколе биће спроведени из средстава које је Општина Неготин раније определила преко ЈП за грађевинско земљиште.