Вести

Радови у Србову

Радове на асфалтирању улице која води до сеоске цркве и платоа испред храма у Месној заједници Србово поводом обележавања 180 година цркве у овом селу, данас су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мерлина Селенић, помоћница председника Општине за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница и Драган Мијуцић, извршни директор ЈКП "Бадњево".
„Иницијативу за уређење цркве покренули су сами мештани Србова, који су својим средствима дали и велики допринос уређењу овог простора. Ово је наш мали допринос њиховој иницијативи. Асфалтираће се 200 метара пута према цркви и 276 квадрата платоа испред црквеног здања, и за ове намене из општинског буџета издвојено је 1.614.800 динара.“ – изјавио је приликом посете Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
О значају радова за ово село Драгољуб Островљановић, члан Савета МЗ Србово је рекао:
„Улица према цркви је била у јако лошем стању, а посебно у зимским месецима, када често није могло да се стигне возилима до цркве. Искористићу зато ову прилику да се захвалим општини Неготин што нам је изашла у сусрет и помогла нам да асфалтирамо ову улицу. Општина нам је помогла и око иконостаса и столарије, а и само мештани су до сада уложили скоро 200 000 евра у уређење цркве.“
Радови на асфлатирању су завршени током дана. У недељу 30.јула у Србову ће бити обележено 180 година Цркве Вазнесења Господњег.