Вести

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ДА НАС ПРАТИ ДОБАР ГЛАС 2“

Министарство културе и информисања Републике Србије трећу годину заредом је подржало пројекат којим је Општина Неготин аплицирала на конкурс „Градови у фокусу“. Ове године пројекат „Да нас прати добар глас 2“ који се састоји од замене светларника-дрвеног портала на јужном фасадном зиду Дома културе, реконструкције тоалета и мокрих чворова у згради и замене столарије на Управној згради Музеја Крајине, надлежно министарство је подржало са пет милиона динара а учешће локалне самоуправе износиће око 1,5 милион динара.
„Већ три године пролазимо са нашим пројектима из области културе, тако да ћемо наставити са аплицирањем и писањем пројеката код Министарства културе. Доста тога смо урадили и уложили у наше установе културе како из локалног буџета али и уз подршку министарства. У Дому културе смо заменили дрвени портал са друге стране улазних врата и реконструисали тоалете. Вредност радова је износила три милиона динара. Овај пројекат ћемо привести крају када се на Управној згради Музеја Крајине буде поставила нова столарија која је у припреми и очекујемо да се и то заврши у наредних двадесетак дана.“ изјавио је председник Величковић који је посебно нагласио да је доста тога урађено и промењено у институцијама културе у протекле четири године и захвалио Министарству културе и информисања на подршци.
У неготинском Дому културе „Стеван Мокрањац“ у оквиру конкурса „Градови у фокусу“ уз подршку Министарства културе и информисања и локалне самоуправе, у протеклом периоду је набављен и полуконцертни клавир марке „Steinway“ у вредности од пет милиона динара а прошле године је реконструсана сцена и замењен је дрвени портал на згради Дома културе у вредности од три милиона динара.

Izvor:negotin.rs