Вести

Рехабилитација путне мреже у вредности од близу милион евра

У општини Неготин данас је почела рехабилитација путне мреже на деоници у дужини од километар и по на путу који води до месне заједнице Дупљане. Рехабилитација путне мреже, пресвлачењем асфалтом, jе почела ове године и трајаће пет година и одвијаће се на општинској путној мрежи дугој 414 километара.

„Свесни смо које је стање на путевима, и ово је једна од деоница на којој ћемо извршити пресвлачење новим асфалтом. Наредних дана биће асфалтиране деонице у Уровици и Милошеву а касније ћемо наставити пресвлачење на другим путевима на територији општине. Осим активности на пресвлачењу коловоза у договору са месним заједницсма, вршиће се тампонирање улица и крпљење ударних рупа. Укупна средства предвиђена за ове намене износе близу милион евра. Сходно потребама, тај износ представља једну петину по нашим проценама, стања путне инфраструктуре и требаће нам пет година да овом динамиком путеве доведемо у пристојно стање. Уколико прилив у буџет следећих година буде добар, посматрајући пуњење буџета ове године, видећемо да ли ћемо моћи следећих година да повећамо износ и да тежиште наредних година буде на санацији путне инфраструктуре с обзиром да смо у протеклом периоду радили на другим инфраструктурним објектима.“ изјавио је приликом обиласка радова Јован Миловановић, председник Општине Неготин и повереник Српске напредне странке.

У току је крпљење рупа у граду затим у МЗ Душановац, пут ка манастиру у дужини од 485 метара и пресвучена је деоница до Пољопривредне школе у вредности од 3 200 000 динара а за радове на пресвлачењу путне деонице у дужини од хиљаду и пет стотина метара ка Дупљану издвојено је 11 милиона и 160 хиљада динара.