Вести

РЕКОНСТРУИСАН КРОВ НА ЗГРАДИ НЕГОТИНСКОГ ДОМА КУЛТУРЕ

Санација кровног покривача на згради Дома културе у Неготину на површини од 600 квадрата завршена је у оквиру пројекта који су финансирали кабинет министра без портфеља за равномерни региоанлни развоја Едина Ђерлека и локалне самоуправе. 

- „Сваке године смо улагали и отклањали проблеме у институцијама културе које се баве савременим стваралаштвом и заштитом културног наслеђа на територији општине Неготин. Налазимо се на делу крова Дома културе на коме је било потребно санирати хидроизолацију равног дела, у површини око 600 квадрата, да би се спречило пропадање зграде. Вредност радова је износила 3,7 милиона динара, са заједничким учешћем општине и министарства Едина Ђерлека коме се захваљујем на разумевању и подршци. Поред овог посла који је завршен, у понедељак се отвара и тендер за реконструкцију кровног покривача прес центра у комплексу Мокрањчеве куће, зграде која припада Дому културе. Вредност радова, који ће се финансирати из општинског буџета, износиће 1.850.000 динара. Са овим инвестицијама решили смо најпроблематичније ствари везане за Дом културе. Очекује нас и наставак реконструкције светларника, чији смо један део завршили и видећемо да фазно наставимо радове. Трудимо се да све оно што су реалне потребе, имајући у виду да је Неготин град културе, разумемо и реализујемо.“, изјавио је данас председник Владимир Величковић приликом обиласка ове институције културе.

У реконструкцију дела крова на згради Дома културе у Неготину уложено је 3,7 милиона динара. Радове су финансирали кабинет министра без портфеља за равномерни регионални развој Едина Ђерлека у износу од 2.477.389 динара, и Општина Неготин у износу од 1.238.695 динара.

 

Izvor: MB portal