Вести

Реконструкција крова на згради АКУД „Флоричика“ у Јабуковцу

Ускоро ће бити завршена санација крова на згради Аматерског културно-уметничког друштва „Флоричика“ у Јабуковцу. Сређивање крова на једној од најстаријих зграда у МЗ Јабуковац побољшаће услове рада друштва а спроводе се на предлог Савета месне заједнице Јабуковац. Радове су у четвртак 28. септембра обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Мерлина Селенић, помоћница председника за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница.

„Ради се о згради која је у општинском власништву и чији је кров дотрајао и био у јако лошем стању. Ми смо прихватили иницијативу савета месне заједнице Јабуковац и културно- уметничког друштва, које користи ову зграду, и издвојили средства у износу од 2,4 милиона динара за санацију крова. Радови се приводе крају и према речима извођача, сутра ће већ бити очишћен и простор испред зграде, па ће чланови фолклорног ансамбла и мештани Јабуковца, добити један уређен и пре свега безбедан простор за рад.“ рекао је председник Величковић.

АКУД „Флоричика“ једно је од најуспешнијих и најактивнијих друштава, не само у нашој општини. Окупља више од 100 чланова, а друштво је активно преко целе године.
„Наше културно уметничко друштво има доста проба, доста наступа, током целе године, тако да ову зграду, која је једна од најстаријих у Јабуковцу, користимо готово свакодневно. Имали смо проблем са кровом, који је биоу лошем стању, али захваљујући разумевању председника општине и локалне самоуправе, ртешили смо тај проблем.“ – изјавио је Ненад Богосављевић, председник АКУД „Флоричика“ из Јабуковца.
Локална самоуправа планира да у наредном периоду замени и столарију на Дому културе у МЗ Јабуковац.